Slider

Een 50+ powervrouw die zo ongeveer alle hoeken van het universum gezien heeft. Dat was de korte en bondige omschrijving. 

Ooit ben ik gestart als modeontwerpster die voor het theater kleding ontwierp en maakte en had een kleine collectie in een paar winkels hangen. Daarna ben ik op kantoor projecten gaan doen. ICT project waar ik begonnen ben als assistente en doorgegroeid ben naar projectleider communicatie. Tussendoor een uitstap van drie jaar naar Griekenland en Cyprus gemaakt als entertainer. Daarna werd het tijd voor het echte ondernemerschap: en werd Dare2Be in 2006 geboren. 

Ik zag dat gaatje in de markt voor de zelfstandig ondernemers zonder personeel waar eigenlijk geen bureau voor bestond, we modderden allemaal maar wat aan. Ik bedacht me dat een bedrijf die uit één ondernemer bestaat, dat precies diegene de identiteit van het bedrijf is. Ik voegde dus Personal Branding in de merkstrategie toe, ik kan je vertellen dat daar in 2006 smakelijk om gelachen werd, tegenwoordig niet meer. Social media bestond net dus met die krappe budgetten van ‘kleine’ ondernemers zag ik daar de kans voor goedkope promotie. Ook daar werd smakelijk om gelachen. Vijftien jaar later zie je niet anders meer, dat personal branden en gebruik van sociale media voor de promotie. 

Vijf jaar geleden kwam ik op een plek waar veel ondernemers in terechtkomen; ik was Dare2Be geworden, Rebecca bestond zowat niet meer. Ik werkte alleen nog maar aan de dromen van anderen. Dus nam ik na tien jaar een break, even weg van alles en mijn eigen droom najagen; zwerven en op avontuur gaan. Ik heb alles verkocht wat ik had en ben met een pick-up en opzetunit de wijde wereld ingetrokken, ik had zelfs nog nooit gekampeerd…. Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan. Kon ik het toch niet laten om in Gran Canaria een hiking bedrijf op te zetten om kleine groepjes de bergen mee in te nemen. Het was fantastisch, echt waar. Maar na pak m beet een jaar wilde ik toch weer verder reizen, in een camper dit keer. 

Ik lijk een soort van drie jaren cyclus te hebben want na drie jaar weg en full-time nomaad zijn wilde ik weer naar huis. En weer aan de slag. Weer wat betekenen. Ondertussen volg ik nog een opleiding tot survival en backpack guide, gewoon voor de lol (en misschien toch…).

Dare2Be is dus weer terug maar nu met een duidelijke doelgroep en een doel: 50+ powervrouwen met een onderneming in hun kracht zetten en hun prachtige identiteit uit te vergroten.

Je begrijpt: ik heb alles in me om jou te begrijpen. Ik heb dezelfde worstelingen gehad. Ik begrijp dat je zoveel mogelijk zelf wil doen, dat je een heel duidelijk beeld hebt en zelf aan het stuur wil staan. Dat je eigenwijs bent, je eigen onnavolgbare weg gaat. 

Verder werk ik vaak samen met:

Webbouwers, SEO specialisten, designers, content goden. En 'de rechterhand'. Die mij helpt bij van alles en nog wat. Waarmee ik bijvoorbeeld kan brainstormen en die mij waar nodig steunt.

En de mascotte: Bosco