Een beter merk worden gebeurt niet vanzelf. Daar horen een aantal processen bij. Uit onderzoek blijkt dat succes alleen bereikt kan worden als er een continue drang is om het beter te doen. Bedrijven die genoegen nemen met 'goed’ staan stil. Groeien gaat meestal niet zo goed als je niet weet waar je naartoe wilt groeien.

En daar komt een strategie de hoek om kijken. Een strategie is het fundament voor succes en groei van een onderneming om de volgende redenen:

Jij hebt een droom. Het is de kunst die droom zó te formuleren dat je anderen aansteekt je droom te volgen en te steunen, zodat je een succesvolle onderneming kunt opzetten. Een strategie maakt helder wat jouw droom teweeg moet gaan brengen en hoe je dat in welk tijdspad gaat doen. Een strategie dwingt je als het ware verder te kijken dan een paar motiverende zinnen; het eindresultaat van je droom is hetgeen waar je mensen op meekrijgt.  

Een strategie geeft je richting door helder inzicht over je doelen en wat er voor nodig is om die te behalen. Beter nog: het geeft ook inzicht in welke obstakels er in welke fases zitten. Dit geeft je inzicht in de te nemen acties. Je definieert namelijk niet alleen de succesvolle stappen om ergens te komen; elke ondernemer heeft valkuilen, dingen die je niet van tevoren kunt weten of je hebt ergens aanvulling op nodig. Deze onderwerpen definiëren en aandacht aan besteden zorgt voor tijdsbesparing. Hierdoor krijg je een sterkere focus waardoor je betere resultaten behaalt.

Een strategie maakt dat je een verbeterplan kunt maken. Een verbeterplan is onontbeerlijk voor een succesvolle ondernemer. Met zo'n plan ben je in staat om elk onderdeel van je business te verbeteren of optimaliseren. In dat plan neem je een doelstelling zoals bijvoorbeeld 'hoe kan ik mijn bedrijf in het volgend kwartaal sterker positioneren?'  Met een brainstorm sessie bepaal je middelen en activiteiten om elke maand uit te voeren. Dagelijks kun je dan bepalen welke activiteiten die op je afkomen bijdragen aan je doelstelling. Bijkomend effect is dat je daardoor minder 'weglekkers' hebt of van je doel afgaat.

Met je strategie kun je je brand sterker uitbouwen waardoor je een voorsprong in de markt kan realiseren en behouden. Een sterk merk wordt eerder vertrouwd, gedeeld en zorgt voor meer business. Het zorgt ervoor dat ze eerder jou kiezen dan je concurrent. Het bewaken en versterken van je brand komt neer op het proces van ontwikkelen, verspreiden, meten, verbeteren. En hoe kan dat beter dan met een strategie.

Moe van het brainstormen met jezelf? Ik kan je sparringpartner en klankbord zijn. Hierdoor verbetert je jouw eigen droom en visie op de toekomst. Ik kan je door het hele proces begeleiden met het "coaching traject branding". Dan hoef niet meer zo in je eentje te worstelen.