We zitten aan het einde van het jaar en hebben als het goed is nagedacht over de doelen van volgend jaar. Dat is leuk en meestal schrijven we er een flink aantal op, dat voelt zo lekker. Daar kun je je jaar wel mee beginnen. 

Maar vaak blijkt dat na het eerste kwartaal veel op de achtergrond raken. Dat werkt ongelofelijk ontmoedigend waardoor we het of soms maar opgeven. Of maandelijks een beetje doormodderen met wat kleine doelen zonder echt grote resultaten te halen, of niet in kunnen spelen op wat er op ons af komt. Hoe komt dat nou en hoe kun je dat beter doen?

Tijd nemen 

Echt goede doelen stellen kost tijd, tijd die niet iedereen wil/kan nemen maar wel zou moeten nemen. Voor de meeste doelen geldt: 80% denkwerk en 20% uitwerken en uitvoeren. 

Teveel

Een beetje doelensteller valt in de valkuil van teveel doelen stellen. Teveel doelen werkt demotiverend waardoor je het overzicht kwijtraakt. Teveel doelen stellen betekent ook dat je doelen niet aangelijnd zijn met je einddoel. 

Prioritering

Door teveel te willen en niet duidelijk het ‘hoogste’ doel te definiëren maken we subdoelen tot hoofddoelen en willen die in 1x halen. Subdoelen maken is belangrijk omdat die je beetje bij beetje naar je hoofd/einddoel brengt. 

Actieplan

Doelen stellen zonder na te denken hoe je die wilt gaan behalen zijn bij voorbaat gedoemd te mislukken. Niet zozeer omdat je ze in de lucht laat hangen: je zet er gewoonweg geen energie of tijdspanne op waardoor ze niet wezenlijk ’on top of your mind’ terecht komen. 

Je primaire doel

Begin met het stellen van je einddoel. Je weet wel; je uiteindelijke doel die je met je onderneming bereiken wilt. Dat is het doel waarvoor je elke dag opstaat, veel te laat doorwerkt, nachten doorhaalt, alles op alles zet en waar je helemaal van doordrenkt bent.

Bijvoorbeeld: ik wil over vijf jaar hét fashionmerk in Nederland zijn voor honden met leuke petjes, jasjes, draagtassen, hondenriemen; alles passend bij elkaar . 

Je lange termijn doelen

Dit zijn de belangrijkste doelen die nodig zijn om naar je primaire doel te kunnen komen. Dat kunnen veranderingen in je gedrag zijn of tussenstappen die nodig zijn voor je je doel kunt behalen 

Bijvoorbeeld: netwerk aanleggen van fashionitas. Bekend worden bij alle hondenshows en dierenwinkels. Artikelen schrijven voor hondenbladen. Partnerships aangaan met bijvoorbeeld hondenvoer leveranciers. 

Korte termijn doelen

Dat zijn de doelen die je op maandniveau bepaalt. Je bepaalt van de lange termijn doelen welke eerst moet komen. Van elk van die bepaal je wat er maandelijks moet gebeuren om daar te komen. 

Bijvoorbeeld: uitzoeken welke hondenshows er zijn, aanmelden en inplannen in je agenda. Give-aways regelen, flyers en visitekaartjes maken, een hond die je aangekleed mee kunt nemen.

 

Dagelijkse verbeterpunten

Naar aanleiding van je maanddoelen kun je dagelijkse doelen vaststellen. Bijvoorbeeld dat je 10 dierenwinkels wilt bellen. Elke avond evalueren hoe je bent gegaan geeft je een beter zicht op waarom iets hartstikke goed ging of juist niet. Dit lijkt veel werk maar inzicht krijgen in je goede en slechte dagen maakt dat je slechte dagen beter kunt maken en je planning beter op je eigen leven af kunt stemmen. Dit kun je bijhouden in een excelsheet of op een moodboard, dat maakt het heel overzichtelijk.

Het voorwerk van doelen stellen is deze op te schrijven. Schrijven zorgt ervoor dat op een diepere laag je doelen zich nestelen. (je kun ze later altijd in een sheet plaatsen)

Maak je doelen visueel met een moodboard. Enerzijds zorgt dit ervoor dat je doelen zichtbaarder worden en je er een gevoel aan overhoud. Anderzijds kun je het moodboard ophangen om er elke dag naar te kijken en je eraan te helpen herinneren waarom je nu doet wat je doet. 

Door je doelen in een jaarplanning op te nemen zie je sneller wat realistisch is om te kunnen doen in een maand. We overschatten onze tijd áltijd dus houdt daar rekening mee. Met het inplannen vergeten we vaak ons privéleven, reistijd, afspraken die uitlopen en de minder productieve dagen nog wel eens. Deze inplannen en dus ruimer de tijd nemen zorgt voor meer succes. 

Je hogere doel in kleinere doelen en activiteiten uitsplitsen maakt ook dat je vaker een succes kunt vieren. Vieren is belangrijk omdat dit je het gevoel geeft dichter bij je doel te komen. En elke viering bevestigt je doorzettingsvermogen die je nodig hebt als het een tijdje wat minder gaat. 

Door op deze manier je doelen uit te werken maak je deze leidend aan je dagelijkse activiteiten en als motor voor je einddoel. Het zijn dan geen loze kreten meer en het bereiken van je einddoel is dan niet meer onderhevig aan toevalligheden: jij zit aan het stuur.

Iets een eerste keer doen is altijd lastig, met een beetje hulp krijg je zo de smaak te pakken. Ik kan je met een brainstorm sessie heel goed helpen een vertaling te maken van je uiteindelijke doel naar diverse tussendoelen. Maak een afspraak met me en dan gaan we eens lekker samen aan de slag.