Waaaaaat? Hoe dat zo dan? Tsja, wat doe je als een klant van vijf jaar geleden contact met je opneemt met de vraag of ik een nieuw product voor hen in de markt wil zetten (omdat ze zo onder de indruk waren van mn vorige werk). Dan ga je heel diep nadenken, een beetje researchen, nog wat nadenken en besluiten dat het eigenlijk best wel weer leuk is.

 

Ben je er niet te lang uit geweest? Vijf jaar is een lange tijd.

Nou, daar kwam dat researchen om de hoek kijken. Ik ben eerst eens gaan kijken of ik achter loop, veel gemist heb. Dat blijkt reuze mee te vallen, er is niet heel veel veranderd in branding en social media land. Met m’n ‘rechterhand’ ben ik gaan testdraaien, een merk- en contentstrategie schrijven voor Dare2Be, met vooraf leuke sessies om informatie boven water te halen. En verdomd, ja natuurlijk; het zit me nog in de vingers. Creativiteit en strategisch denken zijn eigenschappen die je niet zomaar kwijt raakt. Het kunstje is gewoon weer op die fiets stappen en gaan trappen. Dus nee, vijf jaar pauze heeft in die zin geen enkel effect gehad. 

Leuk zeg! Is er nog iets anders veranderd, bijvoorbeeld met je bedrijf of jou?

Dat is nou zo leuk, alsof het zo moest zijn. Dare2Be kon ik herclaimen bij de KvK. En op twee juni jl. kwam mijn eigen en de jullie vertrouwde url weer vrij; Dare2be.eu. Wel zo makkelijk voor de herkenbaarheid, ook voor het netwerk dat ik in die tien jaar heb opgebouwd en waarvan de meesten mij nog kennen. Dus waarom zou ik met een andere naam en url komen als Dare2Be nog steeds valid is? En net als voorheen werk ik met een netwerk vol specialisten die aangehaakt worden per project. Ook dat is ongewijzigd. Ik heb nu een ‘rechterhand’, dat is veranderd. Een ‘rechterhand’ die mij helpt bij van alles en nog wat, waarmee ik bijvoorbeeld kan brainstormen en die mij waar nodig steunt. 

Qua dienstverlening zal een en ander anders zijn. Van reizen krijg je nieuwe inzichten. Ver weg van alles en iedereen zijn, in een leven dat je nog nooit zo geleefd hebt (wist niet eens hoe ik mn gasfles aangesloten moest krijgen), maakt dat alle mogelijke stresspunten in het niet vallen bij het avontuur dat ik al beleefd heb. Je wordt er rustiger van en kan beter relativeren. Dat zal de omgang met de klant alleen maar goed doen. 

Vijf jaar is zo om en tegelijkertijd ook een beste tijd. Dus ja er zal beslist nog meer veranderd zijn. Alles verkopen wat je hebt om dan te gaan rondreizen (voor de nieuwelingen onder ons die dit niet wisten) doet sowieso iets met je. Maar zoals bij de meeste organische veranderingen, zijn het de anderen die daar meer over kunnen zeggen dan ik zelf. Ik voel nog steeds aan als ik. Wat wel veranderd is, is dat ik geleerd heb van tien jaar ondernemerschap. Geleerd heb van de fouten (gelukkig maar) waaronder het nonstop werken en mijn sociale leven verwaarlozen. Vaak gemaakte fouten door ondernemers overigens, je bent zo hard aan de weg aan het timmeren dat je wel eens vergeet dat er ook een leven naast je onderneming is. 

Ik hou alles in ieder geval een stuk simpeler. Duidelijker. Geen tig soorten pakketten of mogelijkheden maar bamm Merkstrategie en Contentstrategie. En ach omdat ze zo leuk waren om te doen; komen de befaamde Brainrock en Expertise Business Cruise binnenkort ook weer in het pakket.  

Hey maar je Hiken dan?

Daar verandert niet zoveel aan. Mijn opleiding tot backpack en survival guide gaat volgend jaar weer verder en doe ik vooral voor de lol. In de afgelopen twee jaar heb ik hard gewerkt aan een aantal randvoorwaarden om een leven te kunnen leiden zoals ik dat graag wil: in de zomermaanden woon ik in Nederland en ‘s winters reizen. Nonstop reizen was na drie jaar voldoende. Part-time reizen waarbij je camper niet je huis is, is rustgevender. Dat betekent dat ik in de zomermaanden (maart t/m oktober) vooral veel nieuwe klanten aan kan nemen en strategieën uit kan werken. In de winter werk ik aan het managen van content voor klanten en kan ik tegelijkertijd naar hartelust reizen en hiken.  

We hebben er zin in!

Dat wil ik er vooral maar mee zeggen. Vijf jaar geleden was ik volledig uitgeblust en de liefde voor mijn vak kwijtgeraakt. Maar na het volledig los te hebben kunnen laten, in die vijf jaar sabbatical, ben ik weer fris en nieuw. En heb ik er weer zin in om ondernemers met een passie te helpen hun concept op de markt te zetten. Kom maar op!

 


Wat wij voor je kunnen doen vind je op de 'Wat wij doen' pagina. En voor een goede kop koffie kun je natuurlijk ook altijd contact met me opnemen.